Certificering

Biotrio is een biologisch bedrijf, en is dan ook volledig gecertificeerd door SKAL. SKAL stelt eisen aan alle aspecten van de bedrijfsvoering, om te garanderen alle producten 100% biologisch zijn. Zo moet bijvoorbeeld ook zaaizaad en mest biologisch zijn, en mogen biologische en gangbare producten niet samen bewaard of verwerkt worden (link certificaat).

Wij zijn ook gekeurd door Stichting EKO-keurmerk, voor bedrijven die “méér willen doen dan de Europese wetgeving voor biologische productie en zich verbinden aan de biologische principes: gezondheid, ecologie, eerlijk en zorg” (link certificaat).

Het GlobalGap certificaat staat voor agrarische producten die geteeld zijn naar goed landbouwkundige gebruik. Het garandeert veilig en gezond voedsel van een goede kwaliteit. GlobalGap gaat over alles van milieu tot arbeidsomstandigheden (link certificaat).

Steeds meer afnemers eisen dat we ook Grasp gecertificeerd zijn. Grasp staat voor GlobalGap Risk Assesment on Social Practice. Kort gezegd: je moet aan kunnen tonen dat goed met vaste en tijdelijke medewerkers om gaat.

Onze kruidenafnemer opereert onder andere op de Zwitserse markt. Vandaar dat we op verzoek van de afnemer ook Bio Suisse gecertificeerd zijn.

Naast deze keurmerken voor (biologische) productie zijn wij ook gecertificeerd voor als erkend leerbedrijf door de SBB. Dit houdt in dat Biotrio erkend is om stagiaires het praktijkgedeelte van hun opleiding hier te laten volgen (link certificaat).